Keurmerken zonnepanelen en waarop letten?

Als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten om kwalitatieve panelen te vinden. Hier zijn enkele factoren om rekening mee te houden:

Vermogen: Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Hoe hoger het vermogen, hoe meer elektriciteit het paneel kan produceren.

Efficiëntie: De efficiëntie van een paneel geeft aan hoeveel zonlicht het kan omzetten in elektriciteit. Hoe hoger de efficiëntie, hoe beter het paneel presteert bij weinig licht en hoe meer elektriciteit het kan produceren.

Garantie: Controleer altijd de garantievoorwaarden voordat je zonnepanelen koopt. Een goede garantie biedt bescherming tegen defecten en productiefouten.

Certificeringen: Zoek naar panelen die gecertificeerd zijn door gerenommeerde organisaties om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Offerte aanvragen

Zonnepanelen installeren?

Geheel vrijblijvend advies en gratis offerte
Offerte aanvragen

Hieronder formuleren we de meest bekende keurmerken voor zonnepanelen. Vraag hiernaar bij de zonnepanelen installateur.

TÜV-certificaat: Dit is een Duits keurmerk dat aangeeft dat de zonnepanelen voldoen aan de Europese normen voor veiligheid en prestaties. Veel zonnepanelen in Nederland worden geproduceerd in Duitsland, vandaar dat je dit keurmerk vaak voorbij zal zien komen.

CE-markering: Dit is een Europees keurmerk dat aangeeft dat de zonnepanelen voldoen aan de Europese wetgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

IEC-certificering: Dit is een internationaal keurmerk dat aangeeft dat de zonnepanelen voldoen aan de prestatienormen van de International Electrotechnical Commission (IEC).

Solarif-certificering: Dit is een Nederlands keurmerk dat aangeeft dat de zonnepanelen zijn getest op kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties.

Zonnekeur: Dit is een Nederlands keurmerk voor installateurs van zonnepanelen. Installateurs die in het bezit zijn van het Zonnekeur-certificaat, hebben de benodigde kennis en vaardigheden om zonnepanelen op een veilige en deskundige manier te installeren.

Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvende advies en een gratis offerte.

Zonnepanelen installeren

Meer informatie over

Zo simpel werkt het

  • Plaats jouw aanvraag
    Makkelijk en binnen 2 minuten

  • Ontvang de vrijblijvende offerte
    Neem deze rustig door
  • Offerte akkoord?
    Plan direct een afspraak in!

Geheel vrijblijvend en gratis!