Zonnepanelen reinigen voor maximaal rendement

Heb je zonnepanelen geïnstalleerd? Dan laten we je niet aan je lot over. Je kunt bij eigenzonnestroom.nl niet alleen rekenen op de beste adviezen over zonnepanelen en het uitvoeren van de installatie, maar ook voor informatie over zonnepanelen reinigen staan we voor je klaar. Is dat nodig? Het is slim om af en toe je zonnepanelen te laten reinigen door een professional. Vuil zorgt ervoor dat de zonnecellen minder licht opnemen en de panelen niet optimaal werken. Je wilt natuurlijk wel optimaal rendement behalen met je investering in zonnestroom!

Offerte aanvragen

Zonnepanelen reinigen?

Geheel vrijblijvend advies en gratis offerte
Offerte aanvragen

Zonnepanelen reinigen; waarom?

De regen spoelt mijn zonnepanelen toch schoon? Dat is wat veel mensen denken. Voor een groot deel is dat ook het geval. Denk echter ook eens aan je autoruiten als het veel geregend heeft. Hardnekkig vuil, zoals uitwerpselen van vogels worden vaak niet volledig weggespoeld. Daarbij kan het regenwater ook juist voor afzettingen zorgen, waardoor er vlekken achterblijven op de panelen. Verder kunnen ook bladeren, takjes en dode insecten op je panelen blijven kleven. Om die redenen is het nodig om af en toe zonnepanelen te reinigen.

De beste periode voor een schoonmaakbeurt

Het is belangrijk dat zonnepanelen reinigen op het juiste moment gebeurt. In de periode van april tot en met oktober wekken je zonnepanelen de meeste zonnestroom op. Je wilt dan ook dat in deze maanden de panelen onbelemmerd kunnen doen waar ze voor bedoeld zijn; energie produceren! Het is daarom een goed idee om aan het begin van de lente een afspraak te maken met een professional in zonnepanelen schoonmaken. Je bent verzekerd van maximaal rendement!

Hoe vaak zonnepanelen reinigen?

Het hangt onder meer van omgevingsfactoren en weersomstandigheden af hoe vaak je het beste je zonnepanelen kunt reinigen. Heb je veel last van vuil van bomen rondom je woning of pand? Dan moet de specialist in zonnepanelen schoonmaken misschien elk jaar terugkomen. Ook als het erg droog weer is geweest, kun je bijvoorbeeld meer last hebben van stof en vastgekleefd vuil. Ook dan kan een jaarlijkse schoonmaakbeurt nodig zijn. In andere situaties kan je er meer tijd overheen laten gaan. Laat je eens adviseren door een expert over wat er in jouw situatie het beste is.

Let op: schakel altijd een professional in!

‘Ik ga er zelf wel even met een sopje overheen.’ Dat is misschien verleidelijk, maar doe dat maar beter niet. Allereerst zijn zonnepanelen zeer krasgevoelig. Er mogen absoluut geen schuurmiddelen of hogedrukreinigers bij aan te pas komen. Verder is het noodzakelijk om voor het schoonmaken gedemineraliseerd water te gebruiken. Krasjes en vlekjes kunnen de werking van de zonnepanelen verstoren.
Er mag ook niet op de panelen geleund worden. Voor de veiligheid dient ook de installatie uitgeschakeld te worden. Bovendien liggen de panelen vaak hoog op het dak, waardoor het een risicovolle klus is. Kortom, allemaal redenen om dit aan een professional in zonnepanelen reinigen over te laten. Deze zal overigens ook meteen een volledige check-up doen, zodat mogelijke defecten vroegtijdig worden ontdekt!

Meer weten?

Neem dan hier contact met ons op. Wij brengen je graag in contact met een expert in zonnepanelen reinigen in jouw regio. Je bent verzekerd van vrijblijvend advies en een gratis offerte.

Zonnepanelen installeren

Meer informatie over

Zo simpel werkt het

  • Plaats jouw aanvraag
    Makkelijk en binnen 2 minuten

  • Ontvang de vrijblijvende offerte
    Neem deze rustig door
  • Offerte akkoord?
    Plan direct een afspraak in!

Geheel vrijblijvend en gratis!