Zonnepanelen installateur
in Alkmaar gezocht?

Zonnepanelen installateur in Alkmaar gezocht?

Ontdek je besparingspotentieel vandaag!

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Wij scoren een 9,5 op basis van 1.349 reviews

 • In Alkmaar e.o.
 • Scherpe tarieven
 • Gratis offerte
 • Advies aan huis

Zonnepanelen installateur in Alkmaar

Een lagere energierekening door zonnepanelen, dat is lekker. Daar weet de zonnepanelen installateur Alkmaar alles van! Als specialist in zonne-energie hebben we al vele woningen in Alkmaar voorzien van zonnepanelen voor een optimaal rendement. Onder deze daken liggen de bewoners niet meer wakker van hoge energierekeningen. Zij produceren hun eigen zonnestroom. Wil jij dat ook? Wij geven advies aan huis en sturen je een vrijblijvende offerte toe. Op deze pagina geven we je alvast meer informatie van wat er komt kijken bij een zonnepanelen installatie. Meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zonnepanelen zijn een slimme en duurzame investering

Iedereen is het er wel over eens; zonnepanelen zijn een uitstekende en duurzame investering. Wel is het verstandig om je vooraf goed te laten informeren. Dat doe je door deskundig advies in te roepen van een van onze zonnepanelen installateurs uit Alkmaar en omstreken. Je krijgt via ons advies over o.a. het aantal zonnepanelen i.c.m. je energieverbruik, type omvormers, vergunningen en de subsidiemogelijkheden in de gemeente Alkmaar. Hier ben je op de juiste plek om kennis te maken met een zonnepanelen installateur met jarenlange ervaring. Maak ook gratis gebruik van zijn advies en deskundigheid!

Zonnepanelen advies in Alkmaar: daar kun je op vertrouwen

Zonnepanelen op het dak van je woning of bedrijfspand laten installeren? Dat doe je niet elke dag. Sterker nog, als je het goed doet, dan gaat je zonnepanelen-systeem zeker 25 jaar mee. Maar aan wie kan je deze specialistische klus toevertrouwen? Daarvoor ben je bij Eigen Zonnestroom aan het juiste adres. In elke regio weten we waar je het beste advies kunt aanvragen. Voor een erkende en betrouwbare zonnepanelen installateur in Alkmaar staan we voor je klaar. Je bent verzekerd van uitgebreide kennis en vakmanschap voor:

 • Advies en het kiezen van de beste zonnepanelen
 • Berekenen van het juiste aantal zonnepanelen
 • Rendement en terugverdientijd calculeren
 • Informatie over subsidies en verzekeringen
 • Het vakkundig laten installeren van de zonnepanelen
 • Beheer en onderhoud van zonnepanelen systeem

Aarzel niet langer en vraag vrijblijvend en gratis een offerte op en geniet van bovenstaande voordelen.

Direct gratis offerte »

Gratis offerte zonnepanelen

100% vrijblijvend en advies inbegrepen.
Direct gratis offerte »

Eindelijk een lagere maandelijkse energierekening

Dankzij de deskundige inzichten en goede raad van een professionele zonnepanelen installateur in Alkmaar, zul je ontdekken dat het laten plaatsen van zonnepanelen de juiste beslissing is. Het is een serieuze investering, maar wel een ‘gouden’ investering die je maandelijkse energiekosten zullen gaan verlagen. Veel huishoudens verdienen deze investering in 6 tot 10 jaar terug. Daarna is jouw eigen zonnestroom helemaal voordelig! En ga je elektrisch rijden, dan is de laadpaal ook nog eens zelfvoorzienend.

Ook bestaan er interessante regelingen voor zonne-energie, zoals de salderingsregeling. Te veel opgewekte energie kan je hiermee terug leveren aan de energieleverancier tegen de prijs, die jij zou betalen voor het afnemen van energie. De subsidieregelingen worden wel afgebouwd. Wil je dus nog maximaal financieel voordeel behalen? Dan is het nu tijd om zonnepanelen te laten installeren.

Een andere reden, die investeren in zonnepanelen de moeite waard maakt, is dat het een gunstig effect zal hebben op het energielabel van je woning. Daarbij stijgt de waarde van je woning ook nog eens behoorlijk.

Advies van een zonnepanelen installateur Alkmaar

Jouw zonnepanelen installateur in Alkmaar staat ervoor in dat al jouw vragen over het opwekken van je eigen zonnestroom duidelijk worden beantwoord. Het is essentieel dat de installateur jouw situatie nauwkeurig bekijkt. Je wilt vanzelfsprekend het hoogste rendement behalen, maar het moet wel op een verantwoorde wijze gebeuren. Want hoe is het bijvoorbeeld gesteld met jouw dakconstructie? En de ligging van de zonnepanelen? Bij voorkeur laat je zonnepanelen plaatsen op een dak met een hellingsgraad van 35 graden en dat op het zuiden is gericht. Zijn er obstakels die dit lastig maken? Valt er veel schaduw op je dak?

Met zijn ervaring en deskundigheid weet je zonnepanelen installateur altijd een geschikte oplossing te vinden, zodat de installatie van de zonnepanelen goed verloopt en het investeren in zonnepanelen de moeite waard maakt.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

In de meeste gevallen zal de zonnepanelen installateur in Alkmaar de zogeheten monokristallijn zonnepanelen installeren. Dit zijn namelijk de panelen die het vaakst toegepast worden op woningen. Dat is niet zo vreemd, want de prijs-kwaliteitverhouding van deze soort is het beste. Uiteraard kunnen er wel kleine verschillen bestaan tussen de diverse merken. Voor hele grote daken en platte daken zal de zonnepanelen installateur eerder polykristallijn zonnepanelen aanraden. Dan zijn er ook nog amorf zonnepanelen, die ook wel dunne film zonnepanelen worden genoemd. Echter, worden deze (nog) niet voor woningen gebruikt. De nieuwste generatie zonnepanelen zijn de glas-glas zonnepanelen, waarbij de zonnecellen tussen twee glaslagen liggen. Nadeel is dat deze type zonnepaneel nog erg duur zijn.

Zelf installeren of zonnepanelen laten installeren door een specialist

We krijgen regelmatig de vraag; ‘Kan ik de zonnepanelen niet zelf installeren?’ Er bestaan namelijk ook aanbieders van zonnepanelen die doe-het-zelf pakketten zonnepanelen aanbieden. Let op, dat jouw investering in zonnepanelen niet uitloopt op een financiële tegenslag. Het is een beter idee om de installatie over te laten aan een deskundige zonnepanelen installateur in Alkmaar. De extra kosten die je hiervoor betaalt, verdien je ook weer terug met jouw zonnepanelen. Deze specialist zorgt er namelijk voor dat je het hoogste rendement behaalt met jouw systeem. En wat als je zelf een fout maakt bij de installatie, dat later tot defecten leidt? Dan kun je je niet meer beroepen op garanties! Doe verstandig en laat de zonnepanelen installeren door een specialist in Alkmaar.

Gratis offerte zonnepanelen installateur in Alkmaar

Bij Eigen Zonnestroom weten we wie jou het beste kan helpen. Neem daarom hier contact met ons op voor vrijblijvend advies van een deskundig en ervaren zonnepanelen installateur in Alkmaar. Door samen de mogelijkheden te bespreken in jouw situatie, komen jullie al snel tot een goed advies de beste oplossing. De installateur stelt een gratis offerte op maat op. Vervolgens kun je op een weloverwogen manier de beslissing nemen om wel of geen werk te maken van zonnepanelen op je dak. Zo weet jee vooraf precies waar je aan toe bent!

Wij scoren een 9,5 op basis van 1.349 reviews

Contact klantenservice Eigen Zonnestroom

Gratis offerte, zó geregeld!

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Vrijblijvend en binnen 48 uur

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Bespaar ook geld, investeer in zonnepanelen

Wij zijn de zonnepanelen specialist in Alkmaar voor advies en installatie. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Zonnepanelen installatie opgeleverd in Alkmaar

Zonnepanelen opgeleverd in de regio Alkmaar

Advies en installatie zonnepanelen

Zonnepanelen installatie en montage

Zonnepanelen opgeleverd in een woonwijk van Alkmaar

Zonnepanelen in woonwijk gemeente Alkmaar

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heb je een andere vraag? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

De prijs van zonnepanelen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type zonnepaneel, de kwaliteit en het aantal panelen dat geïnstalleerd zal worden. Gemiddeld genomen kost één zonnepaneel tussen de € 250,- en € 400,-. De kosten voor de installatie komen daar nog bij. Vaak wordt voor de installatie een bedrag van rond de € 1.000 tot € 1.250,- gerekend. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de totale installatie kunnen de totale kosten variëren van enkele duizenden tot tot tienduizenden euro's. Vraag altijd een vrijblijvende offerte op bij en vraag om deskundig advies aan huis van een zonnepanelen installateur in Alkmaar.
De terugverdientijd van zonnepanelen is de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen via de besparingen op je energierekening. Gemiddeld genomen is de terugverdientijd 6 tot 10 jaar, afhankelijk van factoren zoals de locatie, de grootte van het systeem en natuurlijk de energieprijs. De kwalitatief betere zonnepanelen kunnen, nadat de investering is terugverdient, nog een 12 tot 18 jaar energie blijven opwekken. Daarna zijn ze waarschijnlijk aan vervanging toe. Zeker een goede en duurzame investering dus voor de toekomst!
Om met zonnepanelen jouw energierekening omlaag te brengen, is het vooraf goed om te weten hoeveel energie je nu verbruikt. Hierop kun je advies aanvragen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. De nieuwste zonnepanelen wekken meer energie op en daardoor hoef je minder zonnepanelen aan te schaffen.

Prijktijkvoorbeeld
Een gemiddeld huishouden in Alkmaar verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Om deze hoeveelheid energie op te wekken, heeft u ongeveer 10 tot 14 zonnepanelen nodig. Het gaat hier dan om zonnepanelen met een capaciteit van 300 watt. Factoren als locatie, helling van het dak, richting van het dak en het seizoen van het jaar spelen hierbij een grote rol. Laat je daarom altijd vooraf goed adviseren door een zonnepanelen specialist in Alkmaar.
Er zijn 3 soorten zonnepanelen die het meest geplaatst worden in Alkmaar. Dit zijn:

Monokristallijne zonnepanelen
Monokristallijne panelen hebben de hoogste efficiëntie en de langste levensduur, maar zijn ook het duurst.

Polykristallijne zonnepanelen
Polykristallijne panelen zijn goedkoper, maar iets minder efficiënt dan monokristallijne panelen.

Dunne film zonnepanelen
Dunne film zonnepanelen zijn het minst efficiënt en hebben meer oppervlakte nodig, maar zijn wel flexibeler en kunnen op verschillende ondergronden worden aangebracht. Welk type paneel het meest geschikt is voor jou, hangt af van de wensen en behoeften. Win daarom altijd eerst deskundig advies in voordat je overgaat tot een installatie van zonnepanelen.
Plaats: Alkmaar
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Alkmaar
Postcode: 1822 BZ
Straat: Berenkoog
Netnummer: 072

Wijken: Zuid - Oudorp - Overdie - West - Huiswaard Zuid - Huiswaard Noord - Daalmeer en Koedijk - Binnenstad
Het is uiteraard mogelijk om zelf zonnepanelen te installeren, mits de vakkennis in huis is. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat de installatie van zonnepanelen goed uitgevoerd dient te worden. Omdat zonnepanelen veelal op het dak liggen kan het installeren uitdagend en gevaarlijk zijn. Wij adviseren eigenlijk altijd om de installatie uit te besteden aan een zonnepanelen installateur in Alkmaar.

Heb je wel zelf de kennis in huis en kun je jezelf een veilige installatie-omgeving garanderen, dan hebben we hier enkele tips:
 • Zorg ervoor dat je voldoende kennis hebt van de elektriciteitsbedrading en de vereiste veiligheidsvoorschriften.
 • Zorg voor een veilige werkomgeving, bijvoorbeeld door het gebruik van stevige ladders en harnassen om valpartijen te voorkomen.
 • Volg altijd de instructies van de fabrikant voor de installatie van de zonnepanelen en omvormer.
 • Houd rekening met de locatie van de panelen en de hoek waaronder ze geplaatst moeten worden voor een optimaal rendement.
Het zelf installeren van zonnepanelen kan uiteindelijk leiden tot problemen als de installatie niet correct wordt uitgevoerd. Het inhuren van een zonnepanelen specialist kan veel problemen voorkomen en ervoor zorgen dat het systeem veilig en efficiënt werkt.
Wanneer je zonnepanelen aanschaft, dan wil je natuurlijk ook weten hoe het zit met de garantievoorwaarden. Zonnepanelen kunnen namelijk ook een keer defect raken en dan is het goed om te weten op welke garanties je terug kunt vallen en welke garantieperiode je hebt. Gemiddeld hebben zonnepanelen een garantieperiode van 10 tot 25 jaar. Vraag hier altijd naar voordat je akkoord geeft op een offerte van een zonnepanelen installateur in Alkmaar

Onder de garanties vallen vaak zaken zoals:
 • Productiefouten
 • Vermogensverlies
 • Defecte onderdelen
Tip! Check van tevoren altijd goed of de garantie van toepassing is op het gehele installatie-systeem of alleen op specifieke onderdelen, zoals alleen de zonnepanelen of alleen de omvormers. Daarnaast kan het zijn dat de garantievoorwaarden verschillen per fabrikant of installateur. Het is dus verstandig om de garantievoorwaarden vooraf op te vragen en goed door te nemen, vóórdat je de zonnepanelen aanschaft en laat installeren.
In Nederland zijn er subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van je woning. Zonnepanelen vallen hier natuurlijk ook onder. Goed om te weten is dat de hoogte en de beschikbaarheid van de subsidie voor zonnepanelen verschilt per gemeente. De gemeente Alkmaar, waar de plaats Alkmaar onder valt, beslist de toekenning van de subsidie.

Sommige gemeenten geven een vaste subsidie per zonnepaneel, terwijl andere gemeenten een subsidie toekennen per kilowattuur opgewekte energie. Raadpleeg dus altijd even de website van jouw gemeente Alkmaar. Dan weet je precies waar je aan toe bent en onder welke voorwaarden de subsidies worden toegekend.
Ondanks dat zonnepanelen onderhoudsvriendelijk zijn, betekent dit niet dat ze helemaal geen aandacht of onderhoud nodig hebben. Om het meeste rendement uit jouw zonnepanelen te blij halen, geven we hieronder enkele praktische tips voor onderhoud:
 • Laat de zonnepanelen regelmatig reinigen. Vuil en stof kunnen zich ophopen op het oppervlak van de panelen en het zonlicht daardoor blokkeren. Laat de zonnepanelen daarom minstens eenmaal per reinigen door een schoonmaakbedrijf die hierin gespecialiseerd is.
 • Controleer de bekabeling. Zorg ervoor dat de bekabeling goed is aangesloten en dat er geen beschadigingen of breuken in zitten. Ongedierte en vogels nestellen zich graag onder de panelen. Deze kagen ook aan de bekabeling, waardoor problemen kunnen ontstaan. Tip! Wanneer je de panelen laat reinigen, laat ze dan ook de bekabeling controleren.
 • Controleer regelmatig op schade. Inspecteer je zonnepanelen op de aanwezigheid van barsten, scheuren of andere beschadigingen. Als je dergelijke schade opmerkt, laat deze dan repareren door een zonnepanelen installateur in Alkmaar. Controleer de panelen ook altijd na een hevige storm.
 • Let op de schaduwval. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de panelen in de schaduw zetten, zoals bomen of gebouwen. Zelfs een klein schaduwplekje kan het rendement van je zonnepanelen verminderen.
 • Schakel een professional in. Als je zonnepanelen niet goed werken of als je problemen hebt met de installatie, schakel dan een professionele installateur in om de problemen op te lossen.
Naast bovenstaande tips is het altijd verstandig om de opbrengst van de zonnepanelen te monitoren. Je kunt via de app op je telefoon vaak het rendement bijhouden. Mocht dit ineens minder zijn, dan weet je dat er een storing of schade is bij de zonnepanelen of installatie.