Zonnepanelen installateur
in Ermelo gezocht?

Zonnepanelen installateur in Ermelo gezocht?

Ontdek je besparingspotentieel vandaag!

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Wij scoren een 9,5 op basis van 1.349 reviews

 • In Ermelo e.o.
 • Scherpe tarieven
 • Gratis offerte
 • Advies aan huis

Zonnepanelen installateur in Ermelo

Denk je erover om zonnepanelen te laten installeren? Dat is een uitstekend idee. Je wordt baas over je eigen energie en je geniet van een aanzienlijke besparing op je energiekosten. Het betekent natuurlijk wel dat je een investering moet doen, maar dit is hoe dan ook een investering die loont. Om te zorgen dat jouw investering perfect verloopt vinden we persoonlijk advies aan huis een belangrijk onderdeel van de zonnepanelen installatie. Zo kunnen we samen de situatie bekijken en bespreken wat de exacte wensen zijn. Vraag via Eigen Zonnestroom eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan bij een zonnepanelen installateur in Ermelo.

Zonnepanelen specialist: 100% vakkennis!

De meesten van ons zullen geen expert zijn in zonnepanelen. De installatie van zonnepanelen is dan ook zeker geen klus voor handige doe-het-zelvers. Vergeet ook niet dat je bij eigen installatie achteraf vaak geen beroep kunt doen op garanties op zonnepanelen, omdat de installatie niet door een geverifieerd installateur is uitgevoerd. Speel liever op safe en schakel een professionele zonnepanelen installateur in Ermelo in. En dat is precies waar we je hier bij Eigen Zonnestroom mee kunnen helpen. Je bent gegarandeerd van een erken installatie bedrijf, die deskundig adviseert en jouw zonnepanelen installatie vakkundig plaatst.

Voordelen deskundig zonnepanelen installateur in Ermelo

Wanneer je een grote investering doet in zonnepanelen, dan wil je natuurlijk de opdracht geven aan de beste zonnepanelen specialist in Ermelo. Die hebben wij al voor je gevonden. Via ons geniet je van de volgende voordelen:

 • Vrijblijvend zonnepanelen advies van een lokale specialist
 • Advies over het rendement en de terugverdientijd
 • Informatie over mogelijke subsidies in gemeente Ermelo
 • Gratis offerte op maat
 • Professionele installatie
 • Goed onderhoud en uitstekende garanties

Veel gevraagd: hoeveel geld bespaar ik met zonnepanelen?

Dit is de vraag die bijna iedereen ons stelt. Logisch en hoewel onze zonnepanelen installateur in Ermelo graag advies aan huis geeft, omdat iedere situatie uniek is, geven we hier dan toch ook een indicatie voor je. Een gemiddeld huishouden met 10 zonnepanelen op het dak bespaart circa rond de € 400 tot € 600,- per jaar op hun energierekening. Wat in jouw geval de besparing zal zijn, dat hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie, het type zonnepanelen, de oriëntatie van de panelen en het energieverbruik van het huishouden. Ook de huidige energieprijzen spelen natuurlijk een belangrijke rol! Om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn en welke financiële voordelen voor jouw gelden is advies aan huis in Ermelo met vrijblijvende offerte verstandig.

Direct gratis offerte »

Gratis offerte zonnepanelen

100% vrijblijvend en advies inbegrepen.
Direct gratis offerte »

Zonnepanelen: hoe zit het met de terugverdientijd?

Zoals we al eerder benadrukten, is het laten plaatsen van zonnepanelen een investering die loont. Dit betekent dat je met het verloop van de tijd jouw investering terugverdient. Een veelgehoorde vraag is dan ook: ‘Hoe snel verdien ik mijn geld terug?’ Hoewel dat van diverse factoren afhangt, verdienen de meeste huishoudens hun investering in zonnepanelen terug in 6 tot 7 jaar. De factoren die van invloed zijn op de terugverdientijd zijn onder meer:

 • Het aantal zonuren per jaar
 • De richting van het dak
 • Het jaarlijkse stroomverbruik
 • De hoogte van de investering

Hier op Eigen Zonnestroom brengen we je in contact met de beste zonnepanelen installateur in Ermelo. Je bent dan verzekerd van realistische en eerlijke informatie over de terugverdientijd in jouw situatie. Je komt op deze manier nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Advies van de zonnepanelen installateur: de soorten zonnepanelen

Je kiest bewust voor zonnepanelen. Dat is altijd een goede keus! Nu is de vraag: welke zonnepanelen kies je? Er zijn niet alleen verschillende merken zonnepanelen, maar ook de soorten lopen uiteen. De panelen, die momenteel het meest geïnstalleerd worden, zijn monokristallijn zonnepanelen. Deze zijn ideaal voor op kleine daken van woningen, die gericht zijn op het zuiden. Kenmerkend is de zwarte kleur, die de panelen een mooie uitstraling geven. Dan zijn er ook nog polykristallijn zonnepanelen met een typisch blauwe kleur. Dit type zonnepaneel levert iets minder rendement op en zijn vooral geschikt voor op grote daken of platte daken. Je zonnepanelen installateur in Ermelo kan je vertellen welke soorten en merken panelen er zijn en met welke hij goede ervaringen heeft.

Omvormers voor zonnepanelen

Om je eigen zonnestroom te faciliteren, heb je niet alleen zonnepanelen nodig. De gelijkstroom die door de panelen wordt opgewekt moet omgevormd worden naar wisselstroom, zodat je de energie in huis kunt gebruiken of voor de laadpaal van je elektrische auto. Daarvoor heb je een omvormer nodig. Ook hierin bestaat variatie. Wanneer je advies aan huis ontvangt, zullen de omvormers ook ter sprake komen.

Valt er geen schaduw op je zonnepanelen? Dan is een zogeheten string vormer de voordeligste keus. Heb je wel last van schaduw op je zonnepanelen? Dan bieden micro omvormers uitkomst. Elk paneel krijgt zijn eigen omvormer. Zo hebben panelen in de zon geen last van andere panelen, die door schaduw of vuil minder goed werken. Dan zijn er ook nog omvormers met optimizers. Elk paneel heeft een optimizer en in huis bevindt zich dan de centrale omvormer.

Wat kost een zonnepanelen installateur in Ermelo?

Voordat je het hele zonnepanelen systeem functionerend en al op je dak hebt staan, moet je eerst een paar keuzes maken. Dat hoef je niet alleen te doen. Doe een beroep op de kennis, kunde en ervaring van een professionele zonnepanelen installateur in Ermelo. Wat dit allemaal gaat kosten, hangt onder meer af van: de soort panelen, de hoeveelheid panelen, evenals van het type dak en de bereikbaarheid.

Wist je dat zonnepanelen plaatsen op een hellend dak meestal voordeliger is? Dat komt doordat er voor panelen die op een plat dak moeten komen meer materialen nodig zijn, omdat deze schuin moeten komen te staan.

Advies en gratis offerte bij de zonnepanelen installateur in Ermelo

We kunnen het ons voorstellen dat het je al begint te duizelen met zoveel informatie over zonnepanelen en alles wat daarbij komt kijken. De beste oplossing, om een goed beeld te krijgen van waar je aan toe bent, is door een zonnepanelen installateur uit Ermelo bij je langs te laten komen.

De installateur in Ermelo zal je precies uitleggen wat je allemaal nodig hebt, zodat je straks zorgeloos van je eigen zonnestroom kunt genieten en hier het hoogste rendement mee behaalt. Dit advies is geheel vrijblijvend. Daarbij krijg je een gratis offerte op maat uitgereikt. Op basis daarvan neem je de beslissing om wel of geen groen licht te geven voor de installatie. Neem hier contact met ons op voor meer informatie!

Wij scoren een 9,5 op basis van 1.349 reviews

Contact klantenservice Eigen Zonnestroom

Gratis offerte, zó geregeld!

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Vrijblijvend en binnen 48 uur

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Bespaar ook geld, investeer in zonnepanelen

Wij zijn de specialist in Ermelo voor advies en installatie. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Zonnepanelen installatie opgeleverd in Ermelo

Zonnepanelen opgeleverd in de regio Ermelo

Advies en installatie zonnepanelen

Zonnepanelen installatie en montage

Zonnepanelen opgeleverd in een woonwijk van Ermelo

Zonnepanelen in woonwijk gemeente Ermelo

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heb je een andere vraag? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

De prijs van zonnepanelen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type zonnepaneel, de kwaliteit en het aantal panelen dat geïnstalleerd zal worden. Gemiddeld genomen kost één zonnepaneel tussen de € 250,- en € 400,-. De kosten voor de installatie komen daar nog bij. Vaak wordt voor de installatie een bedrag van rond de € 1.000 tot € 1.250,- gerekend. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de totale installatie kunnen de totale kosten variëren van enkele duizenden tot tot tienduizenden euro's. Vraag altijd een vrijblijvende offerte op bij en vraag om deskundig advies aan huis van een zonnepanelen installateur in Ermelo.
De terugverdientijd van zonnepanelen is de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen via de besparingen op je energierekening. Gemiddeld genomen is de terugverdientijd 6 tot 10 jaar, afhankelijk van factoren zoals de locatie, de grootte van het systeem en natuurlijk de energieprijs. De kwalitatief betere zonnepanelen kunnen, nadat de investering is terugverdient, nog een 12 tot 18 jaar energie blijven opwekken. Daarna zijn ze waarschijnlijk aan vervanging toe. Zeker een goede en duurzame investering dus voor de toekomst!
Om met zonnepanelen jouw energierekening omlaag te brengen, is het vooraf goed om te weten hoeveel energie je nu verbruikt. Hierop kun je advies aanvragen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. De nieuwste zonnepanelen wekken meer energie op en daardoor hoef je minder zonnepanelen aan te schaffen.

Prijktijkvoorbeeld
Een gemiddeld huishouden in Ermelo verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Om deze hoeveelheid energie op te wekken, heeft u ongeveer 10 tot 14 zonnepanelen nodig. Het gaat hier dan om zonnepanelen met een capaciteit van 300 watt. Factoren als locatie, helling van het dak, richting van het dak en het seizoen van het jaar spelen hierbij een grote rol. Laat je daarom altijd vooraf goed adviseren door een zonnepanelen specialist in Ermelo.
Er zijn 3 soorten zonnepanelen die het meest geplaatst worden in Ermelo. Dit zijn:

Monokristallijne zonnepanelen
Monokristallijne panelen hebben de hoogste efficiëntie en de langste levensduur, maar zijn ook het duurst.

Polykristallijne zonnepanelen
Polykristallijne panelen zijn goedkoper, maar iets minder efficiënt dan monokristallijne panelen.

Dunnefilmpanelen
Dunnefilmpanelen zijn het minst efficiënt en hebben meer oppervlakte nodig, maar zijn wel flexibeler en kunnen op verschillende ondergronden worden aangebracht.

Welk type paneel het meest geschikt is voor jou, hangt af van de wensen en behoeften. Win daarom altijd eerst deskundig advies in voordat je overgaat tot een installatie van zonnepanelen.
Plaats: Ermelo
Provincie: Gelderland
Gemeente: Ermelo
Postcode: 3851 JK
Straat: Dokter Holtropstraat
Netnummer: 0341

Wijken: Alle wijken
Het is uiteraard mogelijk om zelf zonnepanelen te installeren, mits de vakkennis in huis is. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat de installatie van zonnepanelen goed uitgevoerd dient te worden. Omdat zonnepanelen veelal op het dak liggen kan het installeren uitdagend en gevaarlijk zijn. Wij adviseren eigenlijk altijd om de installatie uit te besteden aan een zonnepanelen installateur in Ermelo.

Heb je wel zelf de kennis in huis en kun je jezelf een veilige installatie-omgeving garanderen, dan hebben we hier enkele tips:
 • Zorg ervoor dat je voldoende kennis hebt van de elektriciteitsbedrading en de vereiste veiligheidsvoorschriften.
 • Zorg voor een veilige werkomgeving, bijvoorbeeld door het gebruik van stevige ladders en harnassen om valpartijen te voorkomen.
 • Volg altijd de instructies van de fabrikant voor de installatie van de zonnepanelen en omvormer.
 • Houd rekening met de locatie van de panelen en de hoek waaronder ze geplaatst moeten worden voor een optimaal rendement.
Het zelf installeren van zonnepanelen kan uiteindelijk leiden tot problemen als de installatie niet correct wordt uitgevoerd. Het inhuren van een zonnepanelen specialist kan veel problemen voorkomen en ervoor zorgen dat het systeem veilig en efficiënt werkt.
Wanneer je zonnepanelen aanschaft, dan wil je natuurlijk ook weten hoe het zit met de garantievoorwaarden. Zonnepanelen kunnen namelijk ook een keer defect raken en dan is het goed om te weten op welke garanties je terug kunt vallen en welke garantieperiode je hebt. Gemiddeld hebben zonnepanelen een garantieperiode van 10 tot 25 jaar. Vraag hier altijd naar voordat je akkoord geeft op een offerte van een zonnepanelen installateur in Ermelo

Onder de garanties vallen vaak zaken zoals:
 • Productiefouten
 • Vermogensverlies
 • Defecte onderdelen
Tip! Check van tevoren altijd goed of de garantie van toepassing is op het gehele installatie-systeem of alleen op specifieke onderdelen, zoals alleen de zonnepanelen of alleen de omvormers. Daarnaast kan het zijn dat de garantievoorwaarden verschillen per fabrikant of installateur. Het is dus verstandig om de garantievoorwaarden vooraf op te vragen en goed door te nemen, vóórdat je de zonnepanelen aanschaft en laat installeren.
In Nederland zijn er subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van je woning. Zonnepanelen vallen hier natuurlijk ook onder. Goed om te weten is dat de hoogte en de beschikbaarheid van de subsidie voor zonnepanelen verschilt per gemeente. De gemeente Ermelo, waar de plaats Ermelo onder valt, beslist de toekenning van de subsidie.

Sommige gemeenten geven een vaste subsidie per zonnepaneel, terwijl andere gemeenten een subsidie toekennen per kilowattuur opgewekte energie. Raadpleeg dus altijd even de website van jouw gemeente Ermelo. Dan weet je precies waar je aan toe bent en onder welke voorwaarden de subsidies worden toegekend.
Ondanks dat zonnepanelen onderhoudsvriendelijk zijn, betekent dit niet dat ze helemaal geen aandacht of onderhoud nodig hebben. Om het meeste rendement uit jouw zonnepanelen te blij halen, geven we hieronder enkele praktische tips voor onderhoud:
 • Laat de zonnepanelen regelmatig reinigen. Vuil en stof kunnen zich ophopen op het oppervlak van de panelen en het zonlicht daardoor blokkeren. Laat de zonnepanelen daarom minstens eenmaal per reinigen door een schoonmaakbedrijf die hierin gespecialiseerd is.
 • Controleer de bekabeling. Zorg ervoor dat de bekabeling goed is aangesloten en dat er geen beschadigingen of breuken in zitten. Ongedierte en vogels nestellen zich graag onder de panelen. Deze kagen ook aan de bekabeling, waardoor problemen kunnen ontstaan. Tip! Wanneer je de panelen laat reinigen, laat ze dan ook de bekabeling controleren.
 • Controleer regelmatig op schade. Inspecteer je zonnepanelen op de aanwezigheid van barsten, scheuren of andere beschadigingen. Als je dergelijke schade opmerkt, laat deze dan repareren door een zonnepanelen installateur in Ermelo. Controleer de panelen ook altijd na een hevige storm.
 • Let op de schaduwval. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de panelen in de schaduw zetten, zoals bomen of gebouwen. Zelfs een klein schaduwplekje kan het rendement van je zonnepanelen verminderen.
 • Schakel een professional in. Als je zonnepanelen niet goed werken of als je problemen hebt met de installatie, schakel dan een professionele installateur in om de problemen op te lossen.
Naast bovenstaande tips is het altijd verstandig om de opbrengst van de zonnepanelen te monitoren. Je kunt via de app op je telefoon vaak het rendement bijhouden. Mocht dit ineens minder zijn, dan weet je dat er een storing of schade is bij de zonnepanelen of installatie.
Ja, we zijn in heel provincie Gelderland werkzaam. Hieronder een overzicht van plaatsen waar we actief zijn:

Apeldoorn
Arnhem
Barneveld
Beuningen
Culemborg
Doetinchem
Ede
Epe
Ermelo
Harderwijk
Huissen
Nijkerk
Nijmegen
Velp
Wageningen
Wijchen
Winterswijk
Zevenaar
Zutphen