Zonnepanelen installateur
in Rotterdam gezocht?

Zonnepanelen installateur in Rotterdam gezocht?

Ontdek je besparingspotentieel vandaag!

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Wij scoren een 9,5 op basis van 1.349 reviews

 • In Rotterdam e.o.
 • Scherpe tarieven
 • Gratis offerte
 • Advies aan huis

Zonnepanelen installateur in Rotterdam

Ben jij je ook aan het oriënteren om zonnepanelen te laten installeren? Dan heb je mogelijk nog wel enkele vragen. Je bent niet de enige, want het is natuurlijk een behoorlijke investering en we zijn niet ineens zonnepanelen specialist. Zeker als je nog geen ervaring hebt met zonnepanelen, wil je goed geïnformeerd worden. Maar één ding is zeker. Het een goede stap is voor zowel je portemonnee als het milieu. Bovendien kun je rekenen op de service en kwaliteit van de beste zonnepanelen installateur in Rotterdam. We geven hier antwoord op veel gestelde vragen over zonnepanelen.

Bespaar € 400 tot € 600 per jaar door zonnepanelen!

Je hoort en leest er natuurlijk de laatste tijd veel over, maar hoe zit het nu precies? Een zonnepanelen installateur in Rotterdam inschakelen voor een complete zonnepanelen installatie betekent eveneens een aanzienlijke investering. De belangrijkste redenen voor veel mensen om deze investering toch te doen, is omdat ze een lagere energierekening willen en het een duurzame investering vinden. Na de installatie van het zonnepanelen systeem worden deze twee wensen direct werkelijkheid.

De investering in zonnepanelen doen de meeste mensen maar één keer, daarna heb je er tot ongeveer 25 jaar lang plezier van. Doorgaans bespaart een gemiddeld huishouden tussen de € 400 en € 600 per jaar op hun energiekosten. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waarover we verderop op deze pagina meer over vertellen. Een ander voordeel dat zeker nu sterk meespeelt, is dat je met zonnepanelen beter beschermd bent tegen de onzekere energiekosten. Je wordt gewoon je eigen energieleverancier!

Alle voordelen van je eigen zonne-energie op een rij

Er zijn echter nog meer voordelen. We sommen hier de belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor je op:

 • Besparen op je energierekening
 • Je zonnepanelen investering betaalt zichzelf terug
 • Beperken van CO2-uitstoot, dus goed voor het milieu
 • Beter energielabel voor je woning
 • De waarde van je woning stijgt
 • Minder afhankelijk van energieleveranciers

Meer weten? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen! De beste zonnepanelen installateur in Rotterdam staat voor je klaar!

Direct gratis offerte »

Gratis offerte zonnepanelen

100% vrijblijvend en advies inbegrepen.
Direct gratis offerte »

Waarop moet ik letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Met persoonlijk advies aan huis kan onze zonnepanelen installateur Rotterdam je daar natuurlijk alles over vertellen. Ook specifiek gericht op jouw situatie. Echter snappen we ook dat je je misschien toch alvast wilt verdiepen in dit thema. Daarom gaan we hier in op enkele belangrijke aandachtspunten.

Allereerst, moet je weten dat je niet alleen zonnepanelen nodig hebt. Om van je eigen zonne-energie te kunnen genieten, heb je een volledig systeem nodig. Dit bestaat uit de panelen, speciale kabels voor zonne-energie en een omvormer. Doorgaans moeten er aanpassingen gedaan worden in de meterkast. Kortom, het gaat om een specialistische klus.

Daarnaast moet je naar de kwaliteit van de panelen kijken. Vaak kiest men op woningen voor monokristallijn panelen. Ze zijn wat duurder dan bijvoorbeeld de polykristallijn panelen, maar ze zijn wel van een betere kwaliteit en leveren een hoger rendement. De technologische ontwikkelingen op dit gebied gaan ontzettend hard. Een ander belangrijk punt is het vermogen van de panelen. Daarover lees je hieronder meer.

Hoeveel zonnepanelen moet ik plaatsen?

Je kiest niet zomaar een willekeurig aantal zonnepanelen. Het is belangrijk om het aantal perfect af te stemmen op jouw energieverbruik. Op die manier heb je het meeste profijt van je zonnepanelen. Bekijk daarom eens je laatste energierekeningen om te ontdekken hoeveel energie jouw huishouden verbruikt.

Praktijkvoorbeeld
Gemiddeld verbruikt een Nederlands gezin, dat uit 3 tot 4 personen bestaat, 3500 kWh. Het vermogen van zonnepanelen wordt weergegeven in Wattpiek (Wp). Hiermee bedoelen we het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan opwekken onder de ideale omstandigheden. Stel je kiest voor panelen met een vermogen van 350 Wp en je jaarlijks energieverbruik is 3500 kWh, dan heb je 10 zonnepanelen nodig (3500 kWh / 350 Wp = 10 panelen).

Een zonnepanelen installateur in Rotterdam kan je hier persoonlijk meer over vertellen. Deze specialist kan je helpen met de juiste berekeningen, gericht advies op jouw situatie en direct een vrijblijvende offerte voor je maken.

Wat kan een zonnepanelen installateur Rotterdam voor mij betekenen?

Je hebt vast al ontdekt dat er heel wat specialistische kennis en kunde komt kijken bij een zonnepanelen systeem. Gelukkig hoef je niet alles alleen uit te zoeken. De zonnepanelen installateur Rotterdam neemt alles voor je uit handen tijdens het proces. Dan ben je verzekerd dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt en je straks een optimaal rendement behaalt met je zonnepanelen. Je zonnepanelen installateur kan je helpen met:

 • Vrijblijvend advies op maat
 • Overzichtelijke en gratis offerte
 • Berekenen van het rendement
 • Advies over subsidies en btw-regeling
 • Hulp bij eventuele vergunningen
 • Professionele zonnepanelen installatie
 • Onderhoud en reinigen van de zonnepanelen

Zijn er wel voldoende zonuren in Nederland?

Vaak gevraagd en het antwoord op deze vraag is eenvoudig: ja! We zullen dit nader toelichten, want hoe zit dat dan precies? Nederland staat niet bekend als een ‘zonovergoten land’. Ons land telt volgens het KNMI gemiddeld tussen de 1500 en 1550 uren zon per jaar. Veel mensen denken onterecht, dat zonnepanelen geen energie opwekken als het bewolkt is. Zonnepanelen wekken niet alleen energie op onder invloed van direct zonlicht, maar ook bij gewoon daglicht als het bewolkt is. Uiteraard zullen je panelen in de periode van april tot oktober het meeste energie opwekken. Tip: zorg dat je zonnepanelen in deze periode goed schoon zijn voor optimaal rendement. Vraag daarom ook raad en daad aan je zonnepanelen installateur in Rotterdam voor het onderhoud en het reinigen van zonnepanelen.

Zonnepanelen installateur: hoe werkt het terug leveren van zonne-energie?

Een van de bijzondere feiten van het plaatsen van een zonne-energie systeem, is dat je hiermee je eigen ‘energiebedrijfje’ hebt opgezet! Veel huishoudens met zonnepanelen wekken meer energie op, dan dat ze verbruiken. Een veelgehoorde vraag aan het adres van de zonnepanelen installateur in Rotterdam is dan ook: ‘Hoe werkt het terug leveren van zonne-energie?’ Wek je een overschot aan energie op, dan zal je zonnepanelen systeem het teveel aan opgewekte energie automatisch terug leveren aan het elektriciteitsnet. Vervolgens krijg je momenteel op basis van de salderingswet, die in 2014 werd ingesteld, een aantrekkelijke terugleververgoeding. Dit heet ook wel salderen. Hoewel deze regeling wordt afgebouwd, zul je in de toekomst hier nog steeds een leuk voordeel mee behalen.

Advies en gratis offerte van een zonnepanelen installateur Rotterdam

Daarvoor neem je hier contact met ons op. We zorgen er dan voor dat je spoedig in contact komt met de beste zonnepanelen installateur in Rotterdam. Deze professional zal je vrijblijvend advies geven over wat het beste zonnepanelen systemen is voor in jouw situatie. Alle details worden besproken en je ontvangt op basis daarvan een gratis offerte. Ga je akkoord? Dan zal de installateur in goede samenspraak met jou aan de slag gaan. Voor je het weet, kun je genieten van je eigen zonnestroom en geniet je binnenkort ook van een lagere energierekening.

Wij scoren een 9,5 op basis van 1.349 reviews

Contact klantenservice Eigen Zonnestroom

Gratis offerte, zó geregeld!

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Vrijblijvend en binnen 48 uur

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Bespaar ook geld, investeer in zonnepanelen

Wij zijn de specialist in Rotterdam voor advies en installatie. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Zonnepanelen installatie opgeleverd in Rotterdam

Zonnepanelen opgeleverd in de regio Rotterdam

Advies en installatie zonnepanelen

Zonnepanelen installatie en montage

Zonnepanelen opgeleverd in een woonwijk van Rotterdam

Zonnepanelen in woonwijk gemeente Rotterdam

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Heb je een andere vraag? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

De prijs van zonnepanelen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type zonnepaneel, de kwaliteit en het aantal panelen dat geïnstalleerd zal worden. Gemiddeld genomen kost één zonnepaneel tussen de € 250,- en € 400,-. De kosten voor de installatie komen daar nog bij. Vaak wordt voor de installatie een bedrag van rond de € 1.000 tot € 1.250,- gerekend. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de totale installatie kunnen de totale kosten variëren van enkele duizenden tot tot tienduizenden euro's. Vraag altijd een vrijblijvende offerte op bij en vraag om deskundig advies aan huis van een zonnepanelen installateur in Rotterdam.
De terugverdientijd van zonnepanelen is de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen via de besparingen op je energierekening. Gemiddeld genomen is de terugverdientijd 6 tot 10 jaar, afhankelijk van factoren zoals de locatie, de grootte van het systeem en natuurlijk de energieprijs. De kwalitatief betere zonnepanelen kunnen, nadat de investering is terugverdient, nog een 12 tot 18 jaar energie blijven opwekken. Daarna zijn ze waarschijnlijk aan vervanging toe. Zeker een goede en duurzame investering dus voor de toekomst!
Om met zonnepanelen jouw energierekening omlaag te brengen, is het vooraf goed om te weten hoeveel energie je nu verbruikt. Hierop kun je advies aanvragen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. De nieuwste zonnepanelen wekken meer energie op en daardoor hoef je minder zonnepanelen aan te schaffen.

Prijktijkvoorbeeld
Een gemiddeld huishouden in Rotterdam verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Om deze hoeveelheid energie op te wekken, heeft u ongeveer 10 tot 14 zonnepanelen nodig. Het gaat hier dan om zonnepanelen met een capaciteit van 300 watt. Factoren als locatie, helling van het dak, richting van het dak en het seizoen van het jaar spelen hierbij een grote rol. Laat je daarom altijd vooraf goed adviseren door een zonnepanelen specialist in Rotterdam.
Er zijn 3 soorten zonnepanelen die het meest geplaatst worden in Rotterdam. Dit zijn:

Monokristallijne zonnepanelen
Monokristallijne panelen hebben de hoogste efficiëntie en de langste levensduur, maar zijn ook het duurst.

Polykristallijne zonnepanelen
Polykristallijne panelen zijn goedkoper, maar iets minder efficiënt dan monokristallijne panelen.

Dunne film zonnepanelen
Dunnefilmpanelen zijn het minst efficiënt en hebben meer oppervlakte nodig, maar zijn wel flexibeler en kunnen op verschillende ondergronden worden aangebracht.

Welk type paneel het meest geschikt is voor jou, hangt af van de wensen en behoeften. Win daarom altijd eerst deskundig advies in voordat je overgaat tot een installatie van zonnepanelen.
Plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Rotterdam
Postcode: 3035 VE
Straat: Jensiusstraat
Netnummer: 010

Wijken: Stadsdriehoek - Cool - C.S. Kwartier - Oude Westen - Dijkzigt - Nieuwe Kerk - Kop van Zuid Entreport - Delfshaven - Bospolder - Tussendijken - Spangen - Nieuwe Westen - Middelland - Oud Mathenesse - Witte Dorp - Schiemond - Overschie - Kleinpolder - Noord Kethel - Schieveen - Zestienhoven - Landzicht - Agniesebuurt - Provenierswijk - Bergpolder - Blijdorp - Liskwartier - Oude Noorden - Blijdorpse polder - Schiebroek - Hilligersberg Noord - Hilligersberg Zuid - Terbregge - Molenlaankwartier - Rubroek - Nieuw Crooswijk - Oud Crooswijk - Kralingen West - Kralingen Oost - Kralingse Bos - De Esch - Struisenburg - Feijenoord - Noordereiland - Vreewijk - Bloemhof - Hillesluis - Katendrecht - Afrikaanderwijk - Oud IJsselmonde - Lombardijen - Groot IJsselmonde - Beverwaard - 's Gravenland - Kralingse Veer - Prinsenland - Het Lage Land - Ommoord - Zevenkamp - Oosterflanck - Nesselande - Tarwewijk - Carnisse - Zuidwijk - Oud Charlois - Wielewaal - Zuidplein - Pendrecht - Zuiderpark - Heijplaat - Hoogvliet Noord - Oudeland - Nieuw Engeland - Tussenwater - Westpunt - Hoogvliet Zuid - Middengebied - Meeuwenplaat - Zalmplaat - Boomgaardshoek - Strand en Duin - Dorp - Rijnpoort - Spaande Polder - Nieuw Mathenesse - Waalhaven - Vondelingenplaat - Botlek - Bedrijvenpark Noordwest - Rivium
Het is uiteraard mogelijk om zelf zonnepanelen te installeren, mits de vakkennis in huis is. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat de installatie van zonnepanelen goed uitgevoerd dient te worden. Omdat zonnepanelen veelal op het dak liggen kan het installeren uitdagend en gevaarlijk zijn. Wij adviseren eigenlijk altijd om de installatie uit te besteden aan een zonnepanelen installateur in Rotterdam.

Heb je wel zelf de kennis in huis en kun je jezelf een veilige installatie-omgeving garanderen, dan hebben we hier enkele tips:
 • Zorg ervoor dat je voldoende kennis hebt van de elektriciteitsbedrading en de vereiste veiligheidsvoorschriften.
 • Zorg voor een veilige werkomgeving, bijvoorbeeld door het gebruik van stevige ladders en harnassen om valpartijen te voorkomen.
 • Volg altijd de instructies van de fabrikant voor de installatie van de zonnepanelen en omvormer.
 • Houd rekening met de locatie van de panelen en de hoek waaronder ze geplaatst moeten worden voor een optimaal rendement.
Het zelf installeren van zonnepanelen kan uiteindelijk leiden tot problemen als de installatie niet correct wordt uitgevoerd. Het inhuren van een zonnepanelen specialist kan veel problemen voorkomen en ervoor zorgen dat het systeem veilig en efficiënt werkt.
Wanneer je zonnepanelen aanschaft, dan wil je natuurlijk ook weten hoe het zit met de garantievoorwaarden. Zonnepanelen kunnen namelijk ook een keer defect raken en dan is het goed om te weten op welke garanties je terug kunt vallen en welke garantieperiode je hebt. Gemiddeld hebben zonnepanelen een garantieperiode van 10 tot 25 jaar. Vraag hier altijd naar voordat je akkoord geeft op een offerte van een zonnepanelen installateur in Rotterdam

Onder de garanties vallen vaak zaken zoals:
 • Productiefouten
 • Vermogensverlies
 • Defecte onderdelen
Tip! Check van tevoren altijd goed of de garantie van toepassing is op het gehele installatie-systeem of alleen op specifieke onderdelen, zoals alleen de zonnepanelen of alleen de omvormers. Daarnaast kan het zijn dat de garantievoorwaarden verschillen per fabrikant of installateur. Het is dus verstandig om de garantievoorwaarden vooraf op te vragen en goed door te nemen, vóórdat je de zonnepanelen aanschaft en laat installeren.
In Nederland zijn er subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van je woning. Zonnepanelen vallen hier natuurlijk ook onder. Goed om te weten is dat de hoogte en de beschikbaarheid van de subsidie voor zonnepanelen verschilt per gemeente. De gemeente Rotterdam, waar de plaats Rotterdam onder valt, beslist de toekenning van de subsidie.

Sommige gemeenten geven een vaste subsidie per zonnepaneel, terwijl andere gemeenten een subsidie toekennen per kilowattuur opgewekte energie. Raadpleeg dus altijd even de website van jouw gemeente Rotterdam. Dan weet je precies waar je aan toe bent en onder welke voorwaarden de subsidies worden toegekend.
Ondanks dat zonnepanelen onderhoudsvriendelijk zijn, betekent dit niet dat ze helemaal geen aandacht of onderhoud nodig hebben. Om het meeste rendement uit jouw zonnepanelen te blij halen, geven we hieronder enkele praktische tips voor onderhoud:
 • Laat de zonnepanelen regelmatig reinigen. Vuil en stof kunnen zich ophopen op het oppervlak van de panelen en het zonlicht daardoor blokkeren. Laat de zonnepanelen daarom minstens eenmaal per reinigen door een schoonmaakbedrijf die hierin gespecialiseerd is.
 • Controleer de bekabeling. Zorg ervoor dat de bekabeling goed is aangesloten en dat er geen beschadigingen of breuken in zitten. Ongedierte en vogels nestellen zich graag onder de panelen. Deze kagen ook aan de bekabeling, waardoor problemen kunnen ontstaan. Tip! Wanneer je de panelen laat reinigen, laat ze dan ook de bekabeling controleren.
 • Controleer regelmatig op schade. Inspecteer je zonnepanelen op de aanwezigheid van barsten, scheuren of andere beschadigingen. Als je dergelijke schade opmerkt, laat deze dan repareren door een zonnepanelen installateur in Rotterdam. Controleer de panelen ook altijd na een hevige storm.
 • Let op de schaduwval. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de panelen in de schaduw zetten, zoals bomen of gebouwen. Zelfs een klein schaduwplekje kan het rendement van je zonnepanelen verminderen.
 • Schakel een professional in. Als je zonnepanelen niet goed werken of als je problemen hebt met de installatie, schakel dan een professionele installateur in om de problemen op te lossen.
Naast bovenstaande tips is het altijd verstandig om de opbrengst van de zonnepanelen te monitoren. Je kunt via de app op je telefoon vaak het rendement bijhouden. Mocht dit ineens minder zijn, dan weet je dat er een storing of schade is bij de zonnepanelen of installatie.